Erkek ol hakaret mi?
Yargıtay, “Adam ol” ifadesinin hakaret olmadığına hükmetti ve sanığın kullandığı sözcüklerin rahatsız edici, kaba ve nezaketsiz olduğuna karar verdi.
Hangi kelimeler hakaret davası açılır?
Hakaret sayılan kelimeler ve ifadeler: “Hırsız”, “rüşvetçi”, “adi” ve “dolandırıcı” gibi kelimeler de hakarettir. “Eşek”, “köpek”, “öküz”, “tazı” vb. Hayvanlara isimleriyle seslenmek de hakarettir. Amk vb. Sosyal medyada kısaltmalar kullanılarak yazılan yazılar hakarettir.
Kaşar kelimesi hakaret mi?
Kaşar bir hakaret suçu mudur? Saldırgan bir sıfat olarak Kaşar kelimesi ahlaksız anlamına gelir.
Çakal demek hakaret mi?
Bu bağlamda hangi sözcüklerin suç teşkil ettiği Yargıtay içtihatları ile belirlenir. Önemli olan kişinin onur ve haysiyetinin çiğnenmesi ve değersiz olarak gösterilmesidir. Örneğin bu amaçla yapılan “servet”, “geri zekalı”, “aptal”, “Avel”, “köpek”, “namussuz”, “çakal” gibi ifadeler hakaret suçunu oluşturur.
Terbiyeli ol demek hakaret mi?
Kaba hitap ve kaba sözcükler ve ifadeler. Örneğin, “cahil”, “kötü tavırlar”, “deneyimsiz”, “sen kimsin” veya “hile yapma” gibi sözcükler bir kişiye karşı kullanılan kaba sözcükler ve hitaplardır ve hakaret oluşturmaz.
Adam ol kelimesi hakaret mi?
Yargıtay 4. Ceza Dairesi T., 2021/12391 E. ve 2022/10965 K.
Hakaret davası para cezası kaç TL?
Hakaret suçunun cezası: Hakaret suçunun cezası günlük 20 TL’den az, 100 TL’den çok olmamak üzere, 5 günden az, 730 günden çok olmamak üzere verilir. Bu durumda, hakimin takdirine bağlı olarak 100 TL’den 73.000 TL’ye kadar değişen bir para cezası verilebilir.
Kanıt olmadan hakaret davası açılır mı?
Hakaret suçunun çeşitli yollarla ispatı mümkün olmakla birlikte, mektup, SMS, WhatsApp, e-posta veya güvenlik kamerası kayıtları gibi çeşitli yazışma yöntemleriyle ispat edilebileceği gibi, tanık huzurunda yapılması halinde tanıklarla da ispat edilmesi mümkündür.
Zibidi hakaret midir?
Özet: Hakaret suçu oluşmaz, çünkü “Zibidi” kelimesi Türkçede “çok kısa ve dar giyinen kimse” anlamına gelmektedir.
Memura terbiyesiz demek suç mu?
Görevli memura “kaba” demek hakaret olarak değerlendirildi29 Eylül 2019
Oğlum demek hakaret mi?
– Bütün bu ifadelerin dışında, kişinin yüzüne tükürmek, kapısının önüne dışkı bırakmak, sanki köpek çağırmak hakaret suçunu oluşturuyormuş gibi “Yakala oğlum” demek de hakaret suçunu oluşturuyor.
Kör müsün hakaret mi?
“Kör müsün?”, “Sağır mısın?”, “Engelli misin?”, “Spastik misin?” gibi ifadeler hakaret değil, engelliliğin farklı biçimleridir.
Lan küfür mü?
“Ahlaksız, saygısız, yalancı, lanet olsun, lanet olsun” vb. Kaba ve terbiyesiz sözler hakaret teşkil etmez. Örneğin, ayakkabılarınızı çıkarıp ayaklarınızı masaya koymak veya bağırmak hakaret olarak kabul edilmez.
Aç gözlü hakaret mi?
Yargıtay kararlarında hakaret olarak değerlendirilmeyen örnek ifadeler şunlardır: “Küstah olma”, “Menopozlu kadın surat astı”, “Hiçbir şey yapmazsan adam değilsin, adamsan yaparsın”, “Cahil insanları buraya getiriyorlar sonra da bunlar oluyor”, “Açgözlü”, “Sen delisin”, “Seni paramla satın alırım”, “Kahretsin”, “Kahretsin…
Uyuz hakaret mi?
Klasik Türk Şiirinde Hastalık ve Hakaret İfadeleri Olarak “Kuduz” ve “Uyuz”.
Sen erkek misin demek suç mu?
Yargıtay kararlarında hakaret sayılmayan sözler: “Siz dalkavuksunuz” (H. 4. CD., 2021/27093 K.) “Siz insan değilsiniz” (H. 4. CD., 2021/15035 K.) “Bacaksız” (Y. 4. CD., 2021/ 12060 K.) Siz adam mısınız (H. 4. CD., 2021/2728 K.)
Hangi küfürler hakarettir?
Bu maddeye göre, “biri hakkında alenen aşağılayıcı bir söz söylemek” veya “bir kimseyi bir fiil veya davranışla aşağılamak” hakaret suçunu oluşturmaktadır. Hakaret suçu, bir kimsenin şeref, haysiyet veya itibarına yönelik sözlü veya yazılı bir saldırıdır.
Defol hakaret mi?
Ancak istisnalar da vardır. Örneğin; polis memurlarına ve askerlere hitap eden “Siz kimsiniz?”, “Üniformalılar hayvanlar gibi davranıyor”, “Defolun”, “Bu devlet nerede”, “Cehenneme” gibi sözler, uygulamaya bağlı olarak yasal olarak hakaret olarak kabul edilmeyen kelime ve ifadelerdir.
Herif hakaret mi?
Örneğin, birine “namussuz”, “şerefsiz”, “alçak”, “hayvan”, “köpek”, “aptal” vb. demek. Bu şekilde söylenen sözler hakaret suçunu oluşturur.